7.3.14

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ


Μέσα στη γενική αστάθεια, που όλοι μιλάνε για σταθεροποίηση, εμείς αποφασίσαμε να προσφέρουμε κάτι στ' αλήθεια σταθερό, ένα βουνό.
Ένα κόμμα που δεν θα «ρέει» καιροσκοπικά, όπως τα συνήθη από κάποιες θέσεις σε άλλες ανάλογα με τις επιδιώξεις του αρχηγού (ή της αρχηγικής ομάδας) του, αλλά θα είναι σταθερό για χρόνια και χρόνια, όπως τα βουνά, όπως το δικό μας το βουνό, το Ξεροβούνι, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες μόνον με απόφαση των μελών του.
ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΜΑΣ
1. Οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι συνεργατικές και όχι ανταγωνιστικές.
2. Ο ανταγωνισμός είναι όπλο για το «δίκιο» του ισχυρότερου, ένα κτηνώδες όπλο είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια ελεγχόμενο για τα συμφέροντά τους από τους επάρατους νταβατζήδες του ανθρώπου.
3. Κάθε έννοια «πρωτιάς» είναι αδιανόητη για ανθρώπινα πλάσματα και κοινωνίες και απαγορεύεται κάθε σχετική διαδικασία που αναδεικνύει «πρώτους».
4. Δεν έχουμε και δεν αναγνωρίζουμε ηγέτες, αρχηγούς, προέδρους, πρωταγωνιστές ή όποια άλλα υποκατάστατά τους.
5. Οι όποιες δημόσιες αποφάσεις παίρνονται από 7 άτομα τουλάχιστον είτε από το σύνολο αν η ομάδα έχει λιγότερα μέλη.
6. Ειλικρίνεια-δημοκρατία (αληθινή και όχι ‘μαϊμού’ σαν τις διαφόρων τύπων ολιγαρχίες που μάς επιβάλλουν...) οι αρχές λειτουργίας μας.
7. Καθένας προσφέρει στα δημόσια πράγματα σύμφωνα με τις δυνάμεις του (άρθρο 4§5 του Συντάγματος – κάθε έμμεσος φόρος, κάθε φόρος χρήσης ή κατανάλωσης είναι αντισυνταγματικός).
8. Το κόμμα μας σε οργάνωση και λειτουργία είναι και θα είναι πρότυπο για την κοινωνία που ευαγγελίζεται και κανείς δεν θα μπορέσει να μας πεί το «δάσκαλε που δίδασκες…».
9. Κάθε μέλος διαλέγει έναν τουλάχιστον τομέα στον οποίο θέλει να δραστηριοποιηθεί κοινωνικοπολιτικά και σε τακτά διαστήματα ενημερώνει τα άλλα μέλη για τα συμβαίνοντα.
10. Βασικός οδηγός της δημόσιας δράσης μας είναι το του Πλάτωνα  
«Τοις μεν μη αδικούσι δίκαιος έπαινος, τοις δε μη επιτρέπουσι τοις αδικούσιν αδικείν πολλαπλάσιος εκείνου»
και το παρόμοιο
«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

Ήδη δήλωσαν συμμετοχή και αντίστοιχους τομείς δραστηριοποίησης οι:
Γιάννης  Μπίτσης (υγεία, ασφάλιση), Γιώτα Αναγνώστου (κοινωνική μέριμνα), Γρηγόρης  Μανίκας (τάξη, ασφάλεια), Κώστας Τζοβάρας (κατασκευές), Ναπολέων Παπαδόπουλος (παιδεία, ενημέρωση), Πάνος  Τζιριβήλας (εμπόριο, επαγγέλματα).

Δεν θα μάς βρείτε ούτε στο ...φατσοβιβλίο ούτε στο …τιτίβισμα, είναι παιδαριώδη πράγματα αυτά, αλλά μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αναγέννησης της κοινωνίας: Ταχυδρομικά στη διεύθυνση ‘το βουνό’, Σκλίβανη, 455 00, ηλεκτρονικά στο tovouno2014@gmail.com, τηλεφωνικά στο 69-76919060.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου